Путін звинуватив США в організації вибухів на "Північних потоках"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін звинуватив США в організації вибухів на "Північних потоках"

Путін звинуватив США в організації вибухів на "Північних потоках"
Джерело:  online.ua

Президент держави-терористки Росії Володимир Путін звинуватив Сполучені Штати у тому, що вони організували вибухи на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Джерело: росЗМІ

Чому Путін звинувачує Сполучені Штати у вибухах

Американський журналіст, який став доволі відомим зараз у світі, провів таке розслідування і дійшов, як відомо, висновку про те, що цей вибух на газопроводах був організований спецслужбами США. Я повністю згоден з такими висновками, - заявив Путін.

Також президент РФ заявив, що Росія після запитів до ООН, пов'язаних із виявленням на стику труб "Північного потоку" маячка, отримала відповідь, що цей предмет безпечний, і Москві відмовили в участі в розслідуванні.

Англосаксам мало санкцій, вони перейшли до диверсій, організувавши вибухи на міжнародних газових магістралях "Північного потоку". Фактично розпочали знищення європейської енергетичної інфраструктури, - сказав очільник Кремля.

Він також заявив, що Вашингтон вимагає від Євросоюзу нових санкцій, щоб посісти місце Росії на енергетичному ринку.

Що відомо про вибухи на Північних потоках

26 вересня 2022 року сталися після серії вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Обидва трубопроводи належали та управлялися російською державною газовою компанією «Газпром» та були побудовані для транспортування природного газу з Росії до Німеччини.

Вважається, що витоки газу спричинені навмисним саботажем, однак мотиви атаки залишаються незрозумілими.

До витоку трубопроводи не працювали через газовий конфлікт між Росією та ЄС після російського вторгнення в Україну, але все ще були заповнені природним газом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?