ПВК Вагнера завербувала понад тисячу російських в'язнів для війни проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

ПВК Вагнера завербувала понад тисячу російських в'язнів для війни проти України

ПВК Вагнера завербувала понад тисячу російських в'язнів для війни проти України
Джерело:  online.ua

Приватна військова компанія Вагнера завербувала більше тисячі ув'язнених щонайменше у 17 російських колоніях для відправлення на війну проти України.

Джерело: The Insider

ПВК Вагнера масово вербують ув'язнених у російських колоніях

Як з'ясували журналісти видання «Верстка», вербувальники побували вже як мінімум у 17 колоніях у 10 регіонах країни та змогли зібрати понад тисячу людей, які погодилися вирушити на війну в Україну, - повідомляють у виданні.

Ув'язнених відправляють на першу лінію фронту — збирати міни та приймати основний вогонь.

Повідомляється, що на базі ІЧ-2 у Ростові-на-Дону створено пункт спеціальної підготовки, де ті, хто погодився вирушити на фронт, проходять підготовку, підготовка йде по 20 годин на день, 4 години відводяться на сон. Перша група, яка пройшла підготовку у цій колонії, вирушила на війну проти України 20 липня.

Фото — flickr.com

Найбільше в'язнів, які дали згоду вирушити на війну, — у Ярославській області (близько 680 осіб). Ще 400 людей вагнерівцям вдалося набрати в колоніях Рязанської області. Погодилися йти на фронт 270 осіб у Тульської області та близько 250 осіб у колонії в Архангельській області, 130 осіб - у Комі, не менше 72 осіб у Псковській області і не менше 40 осіб в Петербурзі.

Найчастіше рекрутери відвідують колонії суворого режиму (14 із 17).

На територію колоній ПВК «Вагнера» пускають безперешкодно. Ув'язнених зганяють у внутрішній двір, після чого «вагнерівці» починають їх закликати «захищати Батьківщину» та обіцяти виплати — близько 200 тисяч рублів на місяць, виплату лікарняних при пораненні у 300 тисяч рублів та 5 мільйонів рублів «гробових» у разі загибелі». Якщо протримаються півроку, обіцяють звільнення. Після цього згоду дає близько 20% у кожній колонії.

Ув’язненого, що погодився, перевіряють на поліграфі, запитують про ставлення до російської влади і про те, чи можуть вони втекти в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?