Рада ЄС ухвалила сьомий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС ухвалила сьомий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро

Рада ЄС ухвалила сьомий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро
Джерело:  online.ua

2 лютого Рада Євросоюзу підтримала виділення Україні сьомого пакета військової допомоги на суму 500 мільйонів євро.

Джерело: Рада ЄС

ЄС виділив нове фінансування військової допомоги

Сьогоднішнім рішенням ЄС посилює свою підтримку Україні у захисті її суверенітету та територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також захисту цивільного населення від російської агресивної війни, що триває, - сказав Жозеп Боррель, Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки.

Завдяки сьомому пакету загальний внесок ЄС в межах Європейського фонду миру (EPF) для України становитиме 3,6 мільярда євро.

Метою цього пакету є допомога українським військовим, які проходять навчання в рамках EUMAM Ukraine.

Кошти будуть спрямовані на забезпечення необхідного нелетального обладнання та матеріалів, а також послуг для підтримки навчальної діяльності.

Вони (українці — ред.) не просто захищають свою країну, вони також захищають наші спільні цінності та основні принципи міжнародного права. Сьогоднішні нові заходи надсилають чітке повідомлення у вирішальний час: ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, - сказав Боррель.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба подякував Раді ЄС за це рішення.

Сьогодні Рада ЄС виділила сьомий пакет у розмірі 500 мільйонів євро через EPF та додаткові 45 мільйонів євро для місії військової допомоги ЄС. Я вдячний за життєво важливу безпекову допомогу ЄС, яка наближає нас до перемоги над російським агресором, - написав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?