Рада назвала реальну причину відсутності ПДЧ для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада назвала реальну причину відсутності ПДЧ для України

Рада назвала реальну причину відсутності ПДЧ для України
Джерело:  online.ua

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина звернула увагу на те, що однією з головних причин зволікання Альянсу з наданням Україні ПДЧ щодо членства в НАТО є небажання урядів деяких країн дратувати очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело:  сайт ВРУ

Чому НАТО не надає ПДЧ Україні

"Якщо ми говоримо про наших партнерів, і я говорю не тільки про США - також Францію, Італію, Німеччину - ніхто не хоче дратувати Росію. І ми часто чуємо, що лише коли зміниться керівництво Росії, тоді Україна почує відповідь", - наголосила Ольга Стефанішина.

Політикиня також нагадала, що після завершення Бухарестського саміту у 2008 році подальших конкретних рішень для членства України та Грузії не було. Відповідно, нічого не змогло зупинити РФ від агресії проти Грузії, окупації Криму у 2014 році та початку війни на Сході України.

"Потрібно розуміти реальність. Зараз мова вже не про те, що ми не повинні дратувати Росію - мова про те, що нашим державам потрібно захищатися від агресора", - заявила представниця ВРУ.

Стефанішина також нагадала про те, що наша країна вже робить внесок у колективну оборону і політику безпеки, фактично зміцнюючи південний фланг НАТО, для якого у НАТО поки немає стратегії взагалі, тоді як в офіційного Києва є стратегія захисту своїх кордонів.

"Ми розуміємо, що це не рішення, яке приймається за одну ніч - ми на початку дуже довгого шляху... Але ми говоримо про стратегію на 10 років і країни, які підтримують політику відкритих дверей і підтримують Україну та Грузію на цьому шляху. Тому це чудовий момент почати цю дискусію", - підкреслила політикиня.

На переконання Ольги Стефанішиної, саме зараз дуже вдалий час у тому числі через те, що американський лідер Джо Байден може підтримати Україну на шляху до членства в НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?