Рада проголосувала за перехід на електронні трудові книжки
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада проголосувала за перехід на електронні трудові книжки

Рада проголосувала за перехід на електронні трудові книжки
Джерело:  online.ua

5 лютого офіційно стало відомо, що український парламент, під час засідання, у другому читанні ухвалив законопроєкт щодо переходу на електронні трудові книжки. Це рішення підтримали 265 народних обранців. Як стверджується в пояснювальній записці до законопроєкту, впродовж наступних 5 років відбудеться перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. За словами нардепів, в цей період можна буде використовувати як паперову трудову книжку, так й електронну форму уже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

"Відомості про трудову діяльність відтепер вносяться працівником і роботодавцем з накладання кваліфікованого електронного підпису у вигляді сканованих копій трудової, довідок тощо. Після внесення роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки працівникові на руки під підпис", - зазначається в документі.

Окрім того, вказано, що законопроєктом запроваджується можливість автоматичного призначення пенсії зі збереженням за особою права відстрочення виходу на пенсію. За словами народних обранців, у разі перенесення призначення пенсії та продовження перебування у трудових відносинах, розмір пенсії підвищуватиметься на 0,5–0,75 %.

Як уже згадувалося раніше, український парламент під час засідання 2 вересня 2020 року підтримала законопроєкт №3623 щодо переходу на електронний облік трудової діяльності у першому читанні. Кабінет Міністрів на засіданні 27 листопада минулого року підтримав законопроєкт щодо переведення трудових книжок у цифровий формат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 4 лютого Верховна Рада проголосувала за розширення допомоги безробітним. Як стверджують депутати, це стосуватиметься не тільки періоду інших карантинів, а й тих випадків, коли буде оголошена надзвичайна ситуація.Відповідний законопроєкт підтримав у другому читанні 331 народний обранець

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?