Рада відтермінувала перехід на європейські правила оплати за газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада відтермінувала перехід на європейські правила оплати за газ

Рада відтермінувала перехід на європейські правила оплати за газ
Джерело:  online.ua

Верховна Рада відтермінувала перехід на облік природного газу в енергетичних одиницях.

Джерело: нардеп Ярослав Железняк

Українці будуть платити за газ за старими правилами до закінчення війни

Він повідомив, що за відповідний проєкт закону №7305 в цілому проголосували 286 депутатів.

Мета законопроекту – законодавчо забезпечити ефективний перехід до обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії та фінансову стабільність на ринку природного газу.

В умовах активних бойових дій та евакуації частини державних службовців значно ускладнилася координації між органами виконавчої влади для своєчасного та ефективного впровадження змін до вторинного законодавства для переходу на розрахунки в одиницях енергії, що зумовлює неможливість своєчасного ухвалення відповідних змін, — зазначено в документі.

Зазначається, що прийняття цього законопроекту сприятиме забезпеченню ефективного переходу до обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії та сприяє фінансовій стабільності ринку природного газу.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказано, що перехід на облік "блакитного палива" в енергетичних одиницях перенесено із 1 травня 2022 року на 1 травня, що настає за датою припинення або скасування воєнного стану.

2 листопада 2021 року Верховна рада ухвалила закон, який регламентує перехід на європейську систему обліку споживання газу. Завдяки впровадженню нової системи обліку буде автоматично враховуватися якість газу, а клієнт платитиме за енергію від газу, а не обсяг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?