Рада закликає до посилення кордону з Росією і Білоруссю
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада закликає до посилення кордону з Росією і Білоруссю

Рада закликає до посилення кордону з Росією і Білоруссю
Джерело:  online.ua

20 вересня парламент України прийняв в першому читанні законопроєкт про збільшення до 2 км прикордонної смуги вздовж лінії державного кордону з Росією і Білоруссю.

Джерело: Телеграм-канал Ярослава Железняка

Верховна Рада хоче посилити кордон з Росією і Білоруссю

За словами народного обранця, законопроєкт визначає порядок залучення підрозділів Збройних сил України до посилення охорони держкордону.

Він звертає увагу на те, що прийняття відповідного законопроєкту №7475 за основу підтримали 250 нардепівв під час пленарного засідання.

Що важливо розуміти, документ передбачає збільшення до 2 км розміру земель, необхідних для інженерного облаштування держкордону з РФ та Білоруссю і на природно-заповідних землях.

Окрім того, пропонується врегулювати порядок і способи залучення військових частин і підрозділів української армії до виконання завдань, пов'язаних із посиленням охорони держкордону.

Насамперед мовиться про можливість створення застав вогневої підтримки, артилерії та авіаційних ланок, відбору біометрики у всіх, хто перетинає держкордон, з перевіркою їх на блокпостах і розпізнаванням осіб.

Відповідно до проєкту закону, в Україні в межах двокілометрової зони можуть встановити спеціальний дозвільний прикордонний режим.

Ба більше, запропоновані зміни до низки профільних законів дають можливість запобігти зловживанням процедурою отримання статусу біженця особами, яким заборонено в'їзд в Україну, або які становлять загрозу прикордонній безпеці країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?