Рамштайн-4: понад 30 країн продовжать надавати військову підтримку Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Рамштайн-4: понад 30 країн продовжать надавати військову підтримку Україні

Рамштайн-4: понад 30 країн продовжать надавати військову підтримку Україні
Джерело:  online.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що озброєння й техніку Україні поставляють більше 30 країн, а бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії.

Джерело: віртуальна зустріч Контактної групи з оборони України

Розпочалася четверта зустріч групи з оборони України

Місяць тому ця група зібралася в Брюсселі для зустрічі в персональному форматі, щоби підтвердити нашу відданість захисту України, і ми почули від багатьох країн оголошення нових ініціатив. Наразі більше 30-ти країн надали військову підтримку України, - сказав Остін.

Він зазначив, що спільні зусилля вже призвели до зміни ситуації на місцях. Очільник Пентагону також повідомив, що Україна отримає ще чотири установки HIMARS в рамках нового пакету оборонної допомоги.

Йдеться про вирішальний етап конфлікту. Тому наша колективна підтримка України має життєву важливість, має бути невідкладною, — зазначив посадовець.

Міністр сказав, що Росія думає, що може протриматися довше України, протриматися довше за союзників.

Але це лише черговий із низки прорахунків Росії. Ми єдині в нашій підтримці, ми твердо віддані своїм зобов'язанням і будемо на висоті, — підкреслив міністр.

Ллойд Остін також заявив, що президент РФ Володимир Путін переоцінив військову міць Росії та водночас недооцінив українців.

Остін заявив, що допомога Україні буде організована таким чином, щоб Київ мав технології, боєприпаси та вогневу міць для самооборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?