Раптово помер поплічник Лукашенка та глава МЗС Білорусі Макей
Категорія
Політика
Дата публікації

Раптово помер поплічник Лукашенка та глава МЗС Білорусі Макей

Раптово помер поплічник Лукашенка та глава МЗС Білорусі Макей
Джерело:  online.ua

26 листопада раптово помер очільник Міністерства закордонних справ Білорусі та поплічник нелегітимного президента республіки Володимир Макей. Варто нагадати, що він активно підтримував розпочату Росією повтомасштабну війну проти України, а також безпідставно звинувачував ЗСУ у підготовці до "нападу" на Білорусь.

Джерело: пропагандистське білоруське державне агентство "БЕЛТА" з посиланням на прессекретаря МЗС Білорусі Анатолія Глаза

Раптово помер міністр закордонних справ Білорусі Макей

Раптово помер міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, глава білоруського дипломатичного відомства було 64 роки. Інші подробиці та ймовірні причини смерті не повідомляють.

Окрім того, наголошується, що один із найближчих поплічників Лукашенка обіймав посаду глави МЗС Білорусі останні 10 років.

Що відомо про позицію Макея щодо України

Рік тому очільник МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що Мінськ вважає тимчасово окупований Крим територією Росії.

Ми розуміємо насправді, що Крим є зараз російською територією. Будемо виходити з цього, – стверджував тоді білоруський дипломат.

Що цікаво, 16 лютого 2021 року Макей публічно переконував, що вся російська військова техніка залишить територію Білорусі після закінчення спільних російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість". Вони повинні були б закінчитися 20 лютого.

Однак вночі 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?