Республіка Сербська готується до виходу зі складу Боснії
Категорія
Світ
Дата публікації

Республіка Сербська готується до виходу зі складу Боснії

Республіка Сербська готується до виходу зі складу Боснії
Джерело:  online.ua

За словами очільниці МЗС Боснії і Герцеговини Бісери Туркович, реалізація плану з відділення Республіки Сербської може розпочатися вже восени.

Джерело:  N1

Республіка Сербська скоро почне виходити зі складу Боснії

Як стверджує дипломатка, у Боснії схвильовані нинішньою політикою Росії, яка "хоче стати такою ж великою, як колись".

Бісера Туркович припускає, що у випадку перемоги в Україні РФ піде не "тільки в Молдову і Придністров'я", а й на Балкани.

Одним із доказів цього вона називає вірогідну спробу відділення Республіки Сербської – одного з двох ентитетів БіГ.

За її словами, відповідне рішення "вже прийняте", а момент, "коли рішення, прийняті в Республіці Сербській, підуть у цьому напрямку" можуть статися наприкінці року, особливо - якщо на загальних виборах, що пройдуть у жовтні, переможе Мілорад Додік – нинішній голова презідіуму БіГ та головний ідеолог відділення, - йдеться в повідомленні.

Як стверджує Бісера Туркович, у офіційного Брюсселя є інструмент, щоб перешкодити такому сценарію. Вона звернула увагу на те, якщо БІГ стане кандидатом на членство в ЄС, це буде "сильним посланням для боснійських сербів у Республіці Сербській", тому ті, хто ще не визначився, "можуть голосувати за кандидатів, які виступають за ЄС, а не за Росію".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?