Республіканська партія засудила скандальні заяви губернатора Флориди щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Республіканська партія засудила скандальні заяви губернатора Флориди щодо України

Республіканська партія засудила скандальні заяви губернатора Флориди щодо України
Джерело:  online.ua

За словами екс-віцепрезидента США Майка Пенса, Республіканська партія не підтримує скандальні заяви губернатора Флориди Рона Десантіса щодо необхідності припинення військової підтримки України.

Джерело:  CNN

Республіканці не підтримують скандальні заяви Десантіса щодо України 

За словами Пенса, США мають підтримувати союзників у всьому світі та боротись з небезпечними та агресивними режимами.

Зокрема, Пенс і губернатор Нью-Гемпшира Кріс Сунуну назвали розв'язану Кремлем злочинну війну проти України варварським вторгненням, а не "територіальною суперечкою", як заявляв Десантіс.

Ми повинні підтримати наших союзників у всьому світі, щоб боротися з агресивними та небезпечними режимами, які загрожують свободі, де б вони не знаходилися, - зазначив Сунуну.

За словами губернатора Нью-Гемпшира, ціна, яку США платять, підтримуючі Україну у війні проти РФ, набагато менша за ту, яка була б, якби кремлівському режиму вдалося б пройти далі на Захід.

Це загрожуватиме суверенітету та безпеці НАТО. Пенс та Сунуну також стверджували, що підтримка України надсилає Китаю чіткий сигнал.

Коли ми думаємо про нашу найбільшу і важливу стратегічну проблему, якою є Китай, найкращий спосіб надіслати сигнал Китаю про його військові амбіції - це побачити, як вільний світ рішуче виступає за суверенітет народу України, - зазначив Пенс.

Що відомо про скандальні заяви Десантіса 

Конкурент колишнього президента США Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах від Республіканської партії, губернатор Флориди Рон Десантіс цинічно заявив, що допомога Україні у розв’язаній Кремлем злочинній війні нібито не відповідає інтересам США.

На думку Десантіса, необхідно домогтись миру в Україні, однак надання українським військовим ракет та сучасної зброї, зокрема, винищувачів F-16 і ракет великої дальності створює ризик втягнення США у відкриту війну з РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?