Ресурсна скриня: психологиня Світлана Ройз представила унікальний проєкт для батьків та педагогів
Категорія
Культура
Дата публікації

Ресурсна скриня: психологиня Світлана Ройз представила унікальний проєкт для батьків та педагогів

Ресурсна скриня: психологиня Світлана Ройз представила унікальний проєкт для батьків та педагогів
Джерело:  online.ua

 Відома українська дитяча та сімейна психологиня з 18-тирічним стажем Світлана Ройз представила унікальний проєкт "Ресурсна скриня", який допоже батькам, педагогам та психологам познайомити дітей із захоплюючим світом емоцій.

Джерело:  Фейсбук-сторінка Світлани Ройз

Що потрібно знати про проєкт "Ресурсна скриня"

За словами Світлани Ройз, вона та її команда мріяли про реалізацію цього проєкут останні 4 роки. Психологиня звертає увагу на те, що "Ресурсна скриня" — це скарбничка інструментів для того, щоб познайомити дитину з емоціями і навчити з ними обходитися так, щоб їх прояв був безпечним.

"Тут зібрані як мої авторські практики, так і відомі, що використовуються в світі, адаптовані під нашу аудиторію і потреби. Є навіть авторський Маніфест Емоцій Tony White... Дитина розвивається, навчившись відтворювати емоції - вона народжується з цієї "мімічною" можливістю; завдяки тому, що вона бачить обличчя - живі та емоційні - вона вчиться розрізняти емоції; потім, називати їх, тільки потім - регулювати - вибирати свою поведінку. Для дитини важлива гра. Тому ми пропонуємо багато інструментів для ігрових практик з емоціями", - наголошує психологиня.

Світлана Ройз звертає увагу на те, що в "Ресурсній скрині" всі практики та ідеї розбиті на блоки - розрізняти - називати - регулювати. Також є те, на що можна дивитися - до прикладу, плакати з копінг-стратегіями. Є те, що можна самому зробити - зібрати, розфарбувати (зробити "своїм").

"Живе обличчя" - тривимірна іграшка, в якій можна міняти вираз обличчя. Є відомі кубики емоцій, шаблони для пальчикового театру. Є інструменти, які допоможуть відстежити зв'язок емоцій і тілесних відчуттів - шаблони для рефлексій, журнал емоцій, який може дати багато інформації психологам і батькам, "оголошення" - з відривними ідеями - що можна зробити, проживаючи емоцію, а ще - календар днів народження групи - класу - моя давня мрія. Барометр емоцій. Наочні посібники для використання в групі, в класі для створення атмосфери близькості і безпеки", - розповідає Світлана Ройз.

За словами психологині, вона та її команда дуже хочуть, щоб ця скриня допомогла дітям якомога швидше пізнати світ, його різноманітність, а також стала корисним інструментом у руках дорослих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?