Резніков із десантниками обкатав в Україні перші танки Challenger
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков із десантниками обкатав в Україні перші танки Challenger

Резніков із десантниками обкатав в Україні перші танки Challenger
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Олексій Резніков обкатав нове поповнення військової техніки від міжнародних партнерів для українських десантників.

Джерело: Міноборони

Challenger вже у підрозділах десантників ЗСУ

27 березня Олексій Резніков разом з командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майором Максимом Миргородським та нашими десантниками обкатати нове поповнення в армованих підрозділах.

Ще рік тому ніхто б не міг подумати, що підтримка партнерів буде такою потужною. Що увесь цивілізований світ перезавантажиться і врешті дасть опір кривавому агресору, країні-терористу РФ, - зазначив Резніков.

За словами міністра, ця нова техніка складе добру компанію своїм "побратимам" на полі бою. Невдовзі її переваги завдяки українським військовим відчують на собі російські окупанти.

Також Резніков висловив упевненість, що всі українські міста будуть звільнені і Сили оборони вийдуть на кордони, міжнародно визнані у 1991 році.

За цей рік все змінилося. Україна змінила світ. Стійкість українського народу та майстерність нашої армії переконали, що Україна переможе. І ми вже перемагаємо. Адже "спецоперація" орків йде "за планом" — вони риють окопи й намагаються укріплюватись. У своїх головах вони вже змінили парадигму з "ми друга армія світу і ми вас переможемо за три дні" на "треба переходити в оборону", - додав міністр.

Що відомо про постачання Challenger в Україну

Challenger 2 — основний бойовий танк третього покоління сухопутних військ Великої Британії, який перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства та Оману.

Після російського вторгнення в Україну навесні 2022 року тодішній прем'єр-міністр Великої Британії

Борис Джонсон відхилив прохання України про включення танків "Challenger 2" до пакета військової допомоги.

14 січня 2023 року Уряд Великої Британії підтвердило повідомлення про те, що у світлі розвитку ситуації в Україні він змінив свою позицію щодо постачання танків "Challenger 2" в Україну. Було оголошено про початкове виділення 14 машин, а також 30 самохідних установок AS-90 та 155 мм снарядів до них.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?