Резніков назвав умови завершення війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков назвав умови завершення війни

Резніков назвав умови завершення війни
Джерело:  online.ua

Голова міноборони Олексій Резніков наголосив, що розв'язана Кремлем злочинна війна проти України завершиться деокупацією захоплених російською армією українських територій та поверненням до кордонів 1991 року.

Джерело:  Gazeta Wyborcza

Війна завершиться тільки перемогою України та звільненням територій 

За словами міністра оборони, серед ключових факторів завершення війни: забезпечення безпеки для всіх українських громадян та покарання російських військових злочинців.

Резніков зазначив, що першим критерієм стане повернення всіх окупованих РФ територій, зокрема Криму.

Друга умова — гарантії безпеки та свободи для кожного українського громадянина.

Третім критерієм, на думку міністра, має стати суд над російськими військовими злочинцями, включаючи політичне керівництво.

Це має бути схожим на Нюрнберг. Нюрнберг змінив німецьку націю. Для того, щоб ми і ви могли спокійно жити в наших країнах з усвідомленням того, що загрози з боку Росії більше немає або вона зведена до мінімуму, має бути вердикт суду. Росія повинна бути засуджена та має покаятися - і це буде остаточна перемога у цій війні, - зазначив Резніков.

В ОП відреагували на заяви Кремля щодо тривалої війни проти України 

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, розв'язана Кремлем війна проти України може завершитись шляхом перемовин, але для цього в РФ повинна змінитись влада.

Подоляк зазначив, що завершити війну в Україні можна дуже швидко шляхом виведення російських військ з української території.

Щоб це сталося, у Москві має відбутися перезавантаження, змінитися переговорний суб’єкт, - підкреслив Подоляк.

Він зазначив, що поразки окупаційних військ на полі бою можуть пришвидшити рішення Москви. Тому він закликав партнерів посилити постачання зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?