Резніков назвав збоченням ставлення під сумнів право українців на опір геноциду
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков назвав збоченням ставлення під сумнів право українців на опір геноциду

Резніков назвав збоченням ставлення під сумнів право українців на опір геноциду
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Резніков заявив, що будь-які спроби урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет.

Джерело: міністр оборони України Олексій Резніков

Резніков відреагував на звіт Amnesty International

Єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил Оборони України.

За його словами, це доводять факти поводження російських окупантів:

- росіяни вже застосували проти мирного населення усі типи зброї, крім ядерної.

- росіяни вчиняють масові вбивства військовополонених.

- росіяни масово гвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, нищать все живе.

- росіяни чинять злочин геноциду проти українського народу.

Резніков підкреслив, що будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували.

Міністр зазначив, що Україна не дозволить паплюжити свою армію.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сказала, що Україна відкрита до розслідування порушень під час війни як російських військових, так і Збройних сил України.

Водночас у Міноборони зазначили, що таке дослідження не враховує низку факторів, те, що росіяни використовують тактику захоплення і утримання населених пунктів, не враховує умови, в яких діють ЗСУ та не аналізує порушення військ держави-агресора.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?