Росія 26 червня вдарила по Києву за допомогою авіації з району Каспійського моря
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія 26 червня вдарила по Києву за допомогою авіації з району Каспійського моря

Росія 26 червня вдарила по Києву за допомогою авіації з району Каспійського моря
Джерело:  online.ua

У неділю, 26 червня, армія Російської Федерації завдала ракетного удару по Києву за допомогою стратегічних бомбардувальників, які перебували у районі Каспійського моря. Цю інформацію підтвердив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Росія била по Києву за допомогою авіації з району Каспійського моря

Згідно з даними командування Повітряних сил ЗСУ, країна-агресорка використала стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, які злітають з району Астрахані. Що важливо розуміти, на озброєнні цих літаків є ракети Х-101, які можуть діставати на відстань до 5500 км.

Таких ракет 26 червня було випущено від чотирьох до шести. Наша ППО спрацювала, частина ракет була збита. Є фотопідтвердження однієї, інші уламки зараз шукають, – повідомив Юрій Ігнат.

Він звернув увагу на те, що росіяни не вперше вражають ракетами цивільні об’єкти.

Часто навіть такі високоточні ракети, як Х-101, яка є однією з найдорожчих ракет на озброєнні російської армії, влучають так, що гинуть мирні мешканці, – зазначив представник Повітряних сил ЗСУ, оскільки вважає, що армія РФ цілилася в об'єкти критичної інфраструктури.

Ракетний обстріл Києва 26 червня не здійснювався з території Білорусі

26 червня в Києві у в Шевченківському районі пролунали вибухи - РФ знову завдала ракетних ударів - постраждали щонайменше 6 киян, одна людина загинула. Згодом з'ясувалося, що сили протиповітряної оборони збили російську ракету над Київською областю, уламки впали та околицях одного із сіл.

Після цього деякі українські ЗМІ почали поширювати дезінформацію про те, що ці ракети були випущені з території Білорусі – користувачі соціальних мереж також кинулися поширювати цей фейк.

Зверніть увагу на те, що подібні провокації сплановані російською політичною верхівкою та кремлівськими пропагандистами - Москва ціленаправлено намагається розсварити українські та білоруські народи, щоб отримати змогу втянути Білорусь у повномасштабну війну проти України. Не ставайте учасниками таких дезінформаційних кампаній! Уважно перевіряйте дані, які ви поширюєте у соцмережах, а також користуйтеся винятково перевіриними джерелами інформації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?