РФ не має сил для відбиття локальних контратак ЗСУ навколо Бахмута — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ не має сил для відбиття локальних контратак ЗСУ навколо Бахмута — ISW

РФ не має сил для відбиття локальних контратак ЗСУ навколо Бахмута — ISW
Джерело:  online.ua

Українські війська провели обмежені контратаки у районі Бахмута 9 травня. Російсьи сили є виснаженими постіними атаками, що дозволяє Україні проводити локальні контратаки.

Джерело: ISW

ЗСУ здійснили обмежені контратаки в районі Бахмута

Аналітики повідомляють, що 9 травня українські війська провели успішні обмежені контратаки в районі Бахмута.

Геолокаційні кадри показують, що українські сили, ймовірно, провели успішні обмежені контратаки на північ від Хромове (безпосередньо на захід від Бахмута) і на північний захід від Білої Гори (14 км на південний захід від Бахмута) і досягли незначного просування в цих районах.

Також 9 травня Україна повідомила, що ЗСУ знищили 6-ту та 8-му роти 72-ї мотострілецької бригади 3-го армійського корпусу поблизу Бахмута та просунулися на 2,6 км уздовж 3-кілометрової лінії фронту в цьому районі.

Міністерство оборони Росії заявило, що ВДВ РФ стримують дії українських військ на флангах в районі Бахмута.

Фото - understandingwar.org

Російські сили у Бахмуті виснажені та не можуть відбивати атаки

Аналітики оцінили, що боєздатність російських військ, загострені виснажливими атаками у районі Бахмута, значно обмежують здатність російських сил у цьому районі захищатися від локальних українських контратак.

Сама 72-га окрема мотострілецька бригада є символом багатьох ендемічних проблем формування сил, з якими постійно стикаються російські військові, - зазначають аналітики.

Аналітики нагадали, що 72-га окрема мотострілецька бригада – нове формування, створене у 2022 році, яке переважно складається з добровольчих батальйонів.

Український контрнаступ у Харківській області значною мірою знищив складові частини цієї бригади, проте вцілілі підрозділи могли передислокуватися в Миколаївську область, де також зазнала втрат під час контрнаступу на півдні.

Ймовірно, що будь-які підрозділи 72-ї бригади, які нещодавно дислокувалися в районі Бахмута, не діють на повну силу.

Аналітики зазначають, що виснажені сили 72-ї бригади та ПВК «Вагнера» не можуть відбивати обмежені контратаки українських сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?