РФ не отримує прибутку від продажу нафти Індії — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ не отримує прибутку від продажу нафти Індії — Reuters

РФ не отримує прибутку від продажу нафти Індії — Reuters
Джерело:  online.ua

За інформацією західних журналістів, Росія не отримала прибутку від продажу Індії останніх партій сирої нафти вище встановленої західними країнами стелі цін. 

Джерело:  Reuters

Чому Росія не отримує вигоди від продажу нафти Індії

За інформацією видання, вартість окремих партій сирої нафти з низькою кількістю сірки або малосірчистої нафти, перевищила рівень встановленої стелі цін у 60 доларів.

Китай також купує російську нафту зі Східно-Сибірсько-Тихоокеанського трубопроводу за ціною вищою за граничний рівень.

Деякі трейдери, що базуються в ОАЕ, і російські енергетичні компанії "Газпром" і "Роснефть" домагаються недоларових платежів за певні сорти російської нафти, які в останні тижні продавалися вище за граничну ціну, - зазначають автори матеріалу.

За словами офіційного представника США, окремі індійські нафтопереробники останнім часом платять за російську нафту вищу за встановлений ліміт ціну.

Зокрема, це пов'язано з тим, що вартість фрахту і страхування зросла в міру того, як нафта переміщається на ринки Азії.

Це правда, що за останні пару тижнів загальна вартість для покупця підскочила, оскільки ці транспортні витрати стали вищими. Російська нафта значно подешевшала порівняно з неросійською нафтою, коли було введено цінове обмеження. І з того часу цей великий дисконт на російську нафту залишається стабільним, - зазначив офіційний представник США.

Чиновник також зазначив, що більш висока ціна нафту зазвичай встановлюється на західні послуги, такі як грецькі танкери та британські страховики, тоді як Росія не отримує нічого з вищої ціни, тому що сама нафта була куплена зі знижкою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?