РФ погрожує Україні та звинувачує у підготовці провокацій на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ погрожує Україні та звинувачує у підготовці провокацій на Донбасі

РФ погрожує Україні та звинувачує у підготовці провокацій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Очільник делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов заявив, що Кремль не буде спокійно спостерігати за провокаціями проти російськомовних громадян на Донбасі.

Джерело: "Ізолента Live"

РФ погрожує Україні та звинувачує у підготовці до провокацій на Донбасі 

Російський дипломат відкрито заявив про громадян РФ на Донбасі, та пригрозив відповіддю у разі провокацій проти них.

Все чітко було з'ясовано, і сказано, і попереджено. Ми терпіти не будемо, коли атакуватимуть наших громадян... Це тільки собаки гавкають. Вовк він кусає, і все, - заявив Гаврилов.

Він звинуватив офіційний Київ та Західні країни у спробі прикрити підготовку до можливих провокацій на Донбасі звинуваченнями у підготовці РФ до збройного нападу на Україну.

Як начальник Генерального штабу заявив, що Росія на всі провокації може відповісти... і не дозволить своїх громадян ображати, а тим більше вбиватиґ, - підкреслив Гаврилов.

Ситуація у зоні конфлікту на Донбасі

За минулу добу бойовики проросійських окупаційних режимів відкривали вогонь з гранатометів та поранили українського військового на Донбасі.

Фото - facebook.com/MinistryofDefence.UA

У пресцентрі ООС повідомили, що окупанти в черговий раз порушують домовленності щодо режиму тиші, досягнуті під час перемовин у рамках Тристороньої контактної групи.

Зазначається, що ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів поблизу Травневого. А біля Водяного, у Донецькій області, окупанти здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів. Також бойовики скинули постріл ВОГ-25, використовуючи БЛА.

У пресцентрі ООС повідомили, що поранений військовий перебуває в лікарні в задовільному стані і отримує необхідну військову допомогу.

Уточнюється, що українські військові також відкривали вогонь у відповідь, проте навідміну від окупантів, не використовували заборонене мінськими домовленностями озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?