РФ проводить навчання на міжконтинентальних ракетних комплексах Ярс
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ проводить навчання на міжконтинентальних ракетних комплексах Ярс

РФ проводить навчання на міжконтинентальних ракетних комплексах Ярс
Джерело:  online.ua

В Росії розпочались навчання військових на стратегічних ракетних комплексах "Ярс", які за твердженнями росіян, нібито здатні запускати балістичні ракети на відстань до 11 тис км.

Джерело: міноборони РФ

Що відомо про навчання росіян на ракетних комплексах Ярс 

Зазначається, що у навчаннях приймають участь підрозділи ракетних військ російської армії стратегічного призначення та Новосибірські ракетні з'єднання.

Планується перевірка Омського ракетного об'єднання з проведенням командно-штабного навчання з Новосибірським ракетним з'єднанням, оснащеним ПГРК "Ярс".

Міноборони окупантів повідомляє, що до проведення навчань залучили понад 3 тис російських військовослужбовців і близько 300 одиниць техніки.

Росіяни планують "відпрацювати вчинення маневрів автономними пусковими ПГРК "Ярс", які охоплять території трьох регіонів".

Також стратегічні ракетники проведуть комплекс заходів із маскування та протидії сучасним засобам повітряної розвідки у взаємодії зі з'єднаннями й частинами Центрального військового округу та повітряно-космічних сил РФ. Особливу увагу під час навчань буде приділено застосуванню БПЛА різних модифікацій, - заявляють в міноборони РФ.

Що відомо про ракетні комплекси Ярс

"Ярс" чи РС-24 – стратегічний російський ракетний комплекс, чию основу складає твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета. Був прийнятий на озброєння у 2009 році.

Комплекс має головну частину, яка розкладається на блоки, від 3 до 6 відповідно до конкретної модифікації. Кожен з блоків здатен вразити окрему ціль.

Швидкість польоту ракети нібито – до 14 махів, а її вибухова потужність еквівалентна мільйону тонн.
Пропагандисти заявляють, що жодна система ПРО не здатна її збити, а заряд "Ярсу" може повністю знищити невелике місто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?