РФ сконцентрувала на аеродромі в Білорусі багато ЗРК з ракетами
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ сконцентрувала на аеродромі в Білорусі багато ЗРК з ракетами

РФ сконцентрувала на аеродромі в Білорусі багато ЗРК з ракетами
Джерело:  online.ua

Як стверджують представники моніторингової групи "Беларускі Гаюн", на території аеродрому "Зябрівка" у Гомельскій області Білорусі Росія зібрала велику кількість зенітно-ракетних комплексів із близько 15-60 ракетами, що може вказувати на підготовку до масованого удару.

Джерело:моніторингова група "Беларускі Гаюн"

Росія зібрала на аеродромі в Білорусі багато ЗРК з ракетами

Завдяки знімкам із космосу наша команда змогла… скласти актуальний та повний огляд усієї техніки та об'єктів, що знаходяться у Зябрівці на даний момент, - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, на аеродромі наразі розміщені від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 "Тріумф", 3 РЛС "КАСТА-2Е2" та "48Я6 Підліт", 2 ЗРПК "Панцир".

Фото - motolko.help

Окрім того, наголошується, що там розташували склад боєприпасів з мінімумом 15-60 ракетами для ЗРК С-300/400. За словами представників моніторингової групи, літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту "Гомель", звідки їх везуть до Зябрівки.

На переконання аналітиків, в цьому районі "триває активна підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями".

Про це говорить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети… Крім цього, там (в Зябрівці – ред.) дислокується велика кількість машин різного військового значення, інженерна техніка, окопи, намети. Нам також відомо, що на околицях аеродрому знаходяться танки Т-72 та ОТРК "Іскандер", які не видно на знімку, - сказано в заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?