РФ та Білорусь підписали угоду про розміщення ядерної зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ та Білорусь підписали угоду про розміщення ядерної зброї

РФ та Білорусь підписали угоду про розміщення ядерної зброї
Джерело:  online.ua

25 травня у Мінську міністри оборони Білорусі та РФ підписали угоду про розміщення нестратегічної ядерної зброї на білоруській території. Контролювати її зможе лише РФ.

Джерело: Наша ніва

Москва та Мінськ домовились про розміщення ядерної зброї у Білорусі

Глави міністерств підписали документи, що визначають порядок зберігання російського нестратегічного ядерного озброєння у спеціальному сховищі на території Республіки Білорусь.

Розміщення нестратегічної ядерної зброї є ефективною відповіддю на агресивну політику недружніх нам країн, - заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

У Міноборони Білорусі заявили, що провели переобладнання літаків Су-25 з можливістю застосування авіаційних засобів ураження в ядерну техніку.

Військові Республіки Білорусь пройшли навчання на полігонах Російської Федерації та отримали практичні навички їх експлуатації, - йдеться у повідомленні.

Хренін заявив, що «в умовах невиконання гарантій безпеки, наданих Республіці Білорусь Будапештським меморандумом від 5 грудня 1994 року, а також безперервної войовничої риторики, підкріпленої практичними діями проти Республіки Білорусь і Російської Федерації країнами «колективного» Заходу за дорученням лідерів наших держав організувалась робота з розміщення нестратегічної ядерної зброї Російської Федерації на території Республіки Білорусь».

Зазначається, що ядерна зброя не передається Білорусі, контроль за нею і рішення про її застосування залишається за РФ.

Розміщення ядерної зброї у Білорусі

Нагадаємо, що у березні Путін заявив, що Росія розмістить ядерну зброю в Білорусі. За його словами, це сталося на прохання Лукашенка.

Пропагандисти заявляли, що контроль за використанням зброї буде і в Білорусі.

Країни НАТО, ЄС і США засудили рішення Росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

МЗС України закликало білорусів не допустити розміщення російської ядерної зброї.

У Китаї заявили, що ні в якому разі не можна розв'язувати ядерну війну, коментуючи рішення РФ розмістити ядерну зброю в Білорусі.

Де буде розташоване сховище ядерної зброї, поки не відомо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?