РФ знадобилося менше однієї секунди: Зеленський звернувся до учасників форуму у Давосі
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ знадобилося менше однієї секунди: Зеленський звернувся до учасників форуму у Давосі

РФ знадобилося менше однієї секунди: Зеленський звернувся до учасників форуму у Давосі
Джерело:  online.ua

18 січня українськй лідер Володимир Зеленський закликав світ зробити все можливе, щоб війна Росії проти України закінчилася якомога швидше. Про це глава держави заявив, звертаючись до учасників Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Джерело: ютуб-канал Офісу президента України

Володимир Зеленський звернувся до учасників форуму у Давосі — відео

Президент звернув увагу міжнародних лідерів на те, що команді російського диктатора Володимира Путіна знадобилось менше однієї секунди, щоб розпочати повномасштабне вторгнення в Україну.

Щоб ввести за це перші санкції – світу знадобились дні. Час, що вільний світ витрачає на роздуми, держава-терорист витрачає на вбивства. Світ вагався у 2014 році, коли Росія без вагань окупувала Крим. Світ вагався у 2022-му, коли Росія без вагань зробила війну повномасштабною. Світ не має вагатися сьогодні і ніколи більше, - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів передати нашій країні ППО якомога швидше, щоб встигнути випередити нові ракетні атаки Росії.

Окрім того, він наголосив, що постачання Збройним силам України західних танків повинне обов'язково випередити вторгнення чергових танків російських загарбників.

Відновлення безпеки і миру в Україні має випередити атаку Росії на безпеку і мир інших країн. Трибунал за скоєні воєнні злочини має запобігти новим. Розширення НАТО і ЄС має випередити поширення російської агресії. Ми щодня захищаємо цінності, котрі деякі союзники сприймають як даність. Даністю ж для нас є те, що світ потребує рішучих та швидких кроків, - підкреслив президент України.

Також Володимир Зеленський повідомив учасникам Всесвітнього економічного форуму у Давосі про трагедію у Броварах на Київщині, що забрала життя 14 людей, зокрема глави МВС Дениса Монастирського та його команди.

Глава держави попросив вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?