Ріші Сунак назвав Росію та Китай головними загрозами Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ріші Сунак назвав Росію та Китай головними загрозами Британії

Ріші Сунак назвав Росію та Китай головними загрозами Британії
Джерело:  online.ua

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак виступив з першою зовнішньополітичною промовою у якій сказав, що головними викликами Британії є дії Китаю та Росії, тож його уряд збереже або збільшить підтримку України у боротьбі з РФ.

Джерело: промова прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака

Сунак пообіцяв продовжити допомогу Україні

У своїй першій великій зовнішньополітичній промові Сунак сказав, що підхід Британії до Китаю потребує еволюції, а Пекін "свідомо змагається за глобальний вплив, використовуючи всі важелі державної влади".

Давайте прояснимо, так звана "золота ера" закінчилася разом із наївною ідеєю, що торгівля призведе до соціальних і політичних реформ, — сказав Сунак.

Також Сунак сказав, що уряд продовжить військову допомогу Києву наступного року, зберігаючи потужну підтримку, яку надали його попередники Борис Джонсон і Ліз Трасс.

Тож не сумнівайтеся, ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно. Ми збережемо або збільшимо нашу військову допомогу наступного року. І ми надамо нову підтримку у якості протиповітряної оборони, - зазначив він.

Сунак сказав, що Британії необхідно застосувати такий же довгостроковий підхід, як і її супротивники та конкуренти — Росія та Китай.

Перед обличчям цих викликів короткостроковості чи видавання бажаного за дійсне буде недостатньо. Ми не можемо покладатися на аргументи чи підходи часів холодної війни чи просто на сентиментальність щодо минулого, — сказав Сунак.

Нагадаємо, що Сунак вперше відвідав Київ 19 листопада. Тоді він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та оголосив про новий пакет підтримки України.

Пакет засобів протиповітряної оборони, який Британія оцінила в 89 мільйонів доларів, включає радари та інші технології для протидії поставленим Іраном безпілотникам.

На початку листопада Британія передала Україні тисячу протиповітряних ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?