Рос-ЗМІ заявляють про домовленність щодо розблокування українських портів
Категорія
Україна
Дата публікації

Рос-ЗМІ заявляють про домовленність щодо розблокування українських портів

Рос-ЗМІ заявляють про домовленність щодо розблокування українських портів
Джерело:  online.ua

Як повідомляють російські журналісти, Україна нібито домовилась з Кремлем та Туреччиною щодо розробки попереднього плану з розблокування портів на Чорному морі та вивезення зерна на експорт. 

Джерело: "Известия"

Що відомо про план з розблокування портів 

Зазначається, що згідно із попередніми домовленностями, турецькі спеціалісти проводитимуть розмінування прибережних вод у районі Одеси, а російські кораблі супроводжуватимуть кораблі з українським зерном до Босфору.

Схема буде такою: турецькі військові займуться розмінуванням прибережної зони в районі Одеси. Судна виходять із порту під конвоєм турецьких кораблів до нейтральних вод Чорного моря, до встановленої координати. Далі до Босфору їх супроводжуватимуть російські військові кораблі..., - повідомляють журналісти видання.

Наголошується, що нібито Україна та Туреччина погодились на реалізацію даної дорожної карти. Наразі треба тільки визначити маршрут, за яким будуть слідувати кораблі із зерном.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

При цьому видання не відкидає, що цю схему можуть затвердити вже 8-9 червня.

При цьому інформації про те, що ця схема обговорювалася за участю України, наразі немає.

Між тим, у Верховній Раді зареєстрований проект змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації порушень у сферах цін і тарифів на соціально значущі товари та збуту продукції, що має ознаки товару військового призначення.

Проектом закону пропонується на час воєнного стану встановити, що перевищення на 20% рівня ціни, визначеного Кабінетом міністрів, на товари, що мають істотну соціальну значущість, карається позбавленням волі на строк до 7 років.

Це стосується переліку, затвердженого Кабміном: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква, картопля, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.

Крім того, проектом пропонується встановити, що незаконне придбання та збут (продаж) продукції, що має ознаки товару військового призначення (бронежилети, пластини для бронежилетів, захисні шоломи, речове майно та іншу екіпіровку (крім зброї)) караються позбавленням волі на строк до 10 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?