Росія готується розмістити ядерну зброю біля США
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія готується розмістити ядерну зброю біля США

Росія готується розмістити ядерну зброю біля США
Джерело:  online.ua

Американські журналісти та аналітики звертають увагу на те, що команда російського президента Володимира Путіна може розмістити поблизу узбережжя США свою ядерну зброю.

Джерело:  The New York Times

Путін може розмістити ядерну зброю біля США

Були натяки, хоча і нечітко сформульовані, що ядерну зброю можуть перекинути в місця — можливо, неподалік від узбережжя Сполучених Штатів — і це скоротить запас часу після запуску ракет до п’яти хвилин, що потенційно може спричинити протистояння, схоже на Карибську кризу 1962 року, - наголошує редакція видання.

Як стверджують журналісти, у Женеві один із високопоставлених російський дипломатів неочікувано для всіх почав стверджувати, що Кремль готовий розмістити "невизначені" системи озброєння у "невизначених" місцях.

Що важливо розуміти, це підтверджують дані, яку нещодавно змогли отримати розвідники США, про те, що офіційна Москва може розглядати нові місця для базування своєї ядерної зброї.

Фото — unsplash.com

За їхніми словами, це може бути тактична ядерна зброя або потужний арсенал гіперзвукових ракет.

Також редакція видання звертає увагу на те, що два місяці тому сам очільник Кремля Володимир Путін погрожував, що його команда може розмістити гіперзвукові ракети на підводних човнах на неподалік від Вашингтона.

На переконання російського диктатора, США можуть з України нанести швидкий ядерний удар по Москві, тому Росія хоче мати можливість зробити те саме.

Що важливо розуміти, члени Альянсу під час засідання 12 січня в Брюсселі відмовили команді Володимира Путіна у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному флангу.

Офіційна Москва почала стверджувати, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог, а також — що не бачать підстав для проведення зі США нового раунду переговорів щодо гарантій безпеки найближчим часом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?