Росія має серйозну нестачу в командному складі армії — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія має серйозну нестачу в командному складі армії — ГУР

Росія має серйозну нестачу в командному складі армії — ГУР
Джерело:  online.ua

Російські війська мають серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти. З даними ГУР, у передових підрозділах окупаційних військ не вистачає приблизно 40% молодших командирів.

Джерело: представник ГУР Андрій Черняк коментарі РБК-Україна

Армія РФ має проблему з командирами

Черняк повідомив, що така нестача командирів спостерігається у російських підрозділах, що воюють в Донецькій та Луганській областях.

Російська Федерація продовжуватиме наступальні дії, тому що вона не досягла своєї основної мети – повної окупації Донецької та Луганської областей. І саме в підрозділах, які там знаходяться ми спостерігаємо, що окупанти мають серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти.

За словами представника ГУР, ті окупанти, що стоять на першій лінії, не хочуть воювати і йти в наступ. З них багато хто хоче себе покалічити, щоби повернутися в РФ і не воювати.

Більшість не планує продовжувати контракт, але їх ніхто не питає, - каже Черняк.

З цієї причини російських мобілізованих часто відправляють на штурмові дії без командування та належної взаємодії між групами.

Попри незначні тактичні успіхи, які вони можуть мати, мобілізовані гинуть сотнями і на їхнє місце присилають нове “гарматне м'ясо”.

За словами Черняка, проблеми з керівництвом в російській армії є і на вищих рівнях.

Ми вже бачили і продовжуємо спостерігати часту заміну генералів та командувачів різного рівня, яким так і не вдалося виконати поставлені завдання. Мабуть, це їхній останній шанс виправити ситуацію і хоча б частково досягти цілей. Тому, за нашими оцінками, кадрові проблеми з командним складом росіян з кожним днем будуть тільки збільшуватися, – підсумував Андрій Черняк.

Нагадаємо, що раніше розвідка Великої Британії повідомляла, що російські війська мають нестачу штурмової піхоти і молодших командирів.

Цю проблему російське керівництво намагається вирішити шляхом вербування ув'язнених і дострокового випуску курсантів з військових училищ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?