Росія могла підірвати Північні потоки підводними дронами — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія могла підірвати Північні потоки підводними дронами — ЗМІ

Росія могла підірвати Північні потоки підводними дронами — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Британське Міноборони вважає, що російська диверсійна атака на газопроводи Nord Stream була «імовірно заздалегідь спланованою» з використанням вибухового пристрою, скинутого в море за кілька тижнів до його підриву.

Джерело: The Times

РФ могла використати дрони для підриву газопроводів

Європейський Союз і НАТО описали масштабні вибухи в Балтійському морі як «навмисний акт» саботажу.

За словами британського джерела, найбільш ймовірним сценарієм було те, що Росія таємно доставила автономний підводний апарат із вантажем в окремі місця на трубопроводах, побудованих для транспортування російського природного газу до Європи.

Підводний апарат міг бути запущений з невеликого судна, такого як рибальський човен, кілька місяців тому, а потім вибухові пристрої були скинуті поруч із трубопроводом.

Вони могли лежати там місяцями, чекаючи, коли їм скажуть вибухнути, — сказало джерело.

Трубопроводи оточені сталевим корпусом товщиною від 27 мм до 41 мм, а потім бетонним покриттям товщиною від 60 мм до 110 мм. За словами аналітиків, щоб пробити їх, знадобиться велика вибухівка.

Але військові експерти виключили використання звичайних підводних човнів, заявивши, що вода в Балтійському морі недостатньо глибока для розгортання великих підводних човнів зі спеціалізованими розвідувальними можливостями.

За оцінками, знадобиться понад 100 кг динаміту або тротилу, щоб викликати такі потужні вибухи.

Нагадаємо, що на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" сталися витоки газу. Припускають, що це могло трапитись через підрив трубопроводів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?