Росія передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців

Росія передала Саудівській Аравії 10 полонених в Україні іноземців
Джерело:  online.ua

Росія передала Саудівській Аравії 10 військовополонених іноземців. Повідомляється, що наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман перебував у прямому контакті з Кремлем та Україною в рамках посередницьких зусиль для звільнення в’язнів.

 Джерело: Al-Arabiya

РФ звільнила 10 іноземних бійців

Серед полонених були п’ять громадян Великої Британії, один марокканець, один швед, один хорват і двоє американців.

Літак із 10 військовополоненими вже прибув із Росії до Ер-Ріяда.

Імена іноземців не називають, проте серед них можуть бути іноземці, про полон яких відомо публічно.

Імовірно, РФ відпустила громадянина Швеції Матіаса Густавссона, громадянина Хорватії Векослава Пребіга, громадян Великої Британії Джона Гардінґа, Ендрю Хілла, Ділана Хілі, Шона Піннера та Ейдена Асліна, громадянина Марокко Саадуна Брагіма, а також двох громадян США — Олександра Дрюке та Енді Хʼюна.

Декого з них, наприклад британців Шона Піннера та Ейдена Асліна та марокканця Саадуна Брагіма бойовики на Донбасі вже встигли «засудити» до смертної кари.

15 серпня терористи в окупованій Донецькі області продовжували «судити» ще 5 іноземців, яких взяли в полон у Маріуполі. Серед них громадянин Швеції, Хорватії та Великої Британії.

Генштаб України попереджав, що на іноземців в ЗСУ поширюється правовий статус комбатантів, тобто вони захищені Женевською конвенцією.

Росія ж заявила, що на них не поширюються положення Женевських конвенцій і не буде гарантувати безпеку полонених громадян США і Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?