Росія планує призвати в армію 400 тис контрактників у 2023 році — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія планує призвати в армію 400 тис контрактників у 2023 році — Bloomberg

Росія планує призвати в армію 400 тис контрактників у 2023 році — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Кремль планує призвати на службу у 2023 році 400 тис контрактників, тоді як у 2022 році було призвано більше 300 тисяч.

Джерело: Bloomberg

РФ готується до збільшення армії

Видання наводить дані Федеральної служби статистики РФ, які свідчать про збільшення чисельності армії минулого року приблизно на 400 тис людей.

Тоді Путін наказав призвати 300 тис резервістів у першій хвилі часткової мобілізації.

Проте загальна кількість мобілізованих, ймовірно, перевищила півмільйона, оскільки дані не показують кількість завербованих приватними військовими компаніями.

За даними співрозмовників видання, у 2023 році Кремль шукає ще 400 тис контрактників, оскільки Путін готується до тривалої війни проти України.

Раніше Путін схвалив збільшення чисельності російської армії до 1,5 мільйона з 1,15 мільйона до 2026 року.

Призив до армії погіршує економіку РФ

Видання наголошує, що збільшення армії посилює нестачу робочої сили, оскільки війна проти України потребує сотні тисяч працівників з інших секторів економіки.

Також на економіку вплинуло те, що сотні тисяч росіян призовного віку втекли з країни після того, як Путін оголосив про мобілізацію у вересні 2022 року.

Наразі демографічний спад в РФ вказує на те, що населення працездатного віку може скоротитися на 6,5% протягом наступного десятиліття.

Призов на військову службу та наймання контрактників, у поєднанні з відтоком росіян із країни, призвели до зменшення чоловічої робочої сили та дефіциту в багатьох галузях, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?