Росія порушила статут ООН і погрожує Європі ядерною зброєю — Байден на Генасамблеї ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія порушила статут ООН і погрожує Європі ядерною зброєю — Байден на Генасамблеї ООН

Росія порушила статут ООН і погрожує Європі ядерною зброєю — Байден на Генасамблеї ООН
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден заявив світовим лідерам на Генеральній асамблеї ООН, що війна Росії проти України «має змусити вашу кров холонути», оскільки Росія безсоромно порушила основні принципи статуту ООН і погрожує Європі ядерною зброєю.

Джерело: виступ Джо Байдена

Джо Байден виступи на Генасамблеї ООН

Байден розповів про те, як президент Росії Володимир Путін заперечував державність України, додавши, що «зараз ми бачимо напади на школи, вокзали, лікарні, на центри української історії та культури».

Посилаючись на відкриття місця масового поховання і Ізюмі, Байден сказав: «Ця війна пов’язана з припиненням права України на існування як держави — і права України на існування як народу».

Ким би ви не були, де б ви не жили, у що б ви не вірили — від цього має холонути у вас кров. Ось чому 141 країна в Генеральній асамблеї зібралася разом, щоб однозначно засудити війну Росії проти України, — продовжив Байден.

Президент стверджував, що якщо нації, як-от Росія, «можуть реалізовувати свої імперські амбіції без наслідків, то ми ставимо під загрозу все, за що стоїть ця сама інституція».

Президент США Джо Байден заявив, що президент Росії Володимир Путін стверджував, що він повинен «діяти» і вторгнутися в Україну, «тому що Росії загрожували».

Байден додав, що «ніхто не погрожував Росії, і ніхто, крім Росії, не прагнув конфлікту».

Звертаючись безпосередньо до лідерів, присутніх на асамблеї, президент продовжив: «Насправді, ми попереджали, що це буде, і багато хто з вас намагалися цьому запобігти».

Давайте говорити прямо. Постійний член Ради Безпеки ООН вторгся до свого сусіда, спробував стерти суверенну державу з карти. Росія безсоромно порушила основні принципи статуту ООН, - сказав Байден.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?