Росія просила летальну зброю у Китаю — Столтенберг
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія просила летальну зброю у Китаю — Столтенберг

Росія просила летальну зброю у Китаю — Столтенберг
Джерело:  online.ua

Глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що є "ознаки" того, що Росія звернулася по допомогу у летальному озброєнні до Китаю.

Джерело: CNN

Росія просила Китай надати летальну зброю

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної прес-конференції з міністрами закордонних справ і оборони Фінляндії в Брюсселі повідомив, що НАТО “бачить деякі ознаки” того, що Росія, ймовірно, попросила збройну допомогу в Китаю, для посилення своїх позицій у війні в Україні.

Ми не бачили жодних доказів того, що Китай постачає летальну зброю до Росії, але ми бачили деякі ознаки того, що це був запит з боку Росії, і це питання, яке розглядається в Пекіні китайською владою, — сказав він.

Він наголосив на тому, що у разі надання Китаєм збройної допомоги Росії буде розцінюватися як підтримка цієї війни

Повідомляється, що відколи Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, Китай заявляв про неупередженість у “конфлікті”, при цьому повторюючи риторику Кремля та звинувачуючи НАТО. До того ж, країна відмовилася засуджувати вторгнення та підтримала Росію фінансово, значно збільшивши закупівлі російського палива.

Столтенберг підкреслив, що триденний візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви свідчить про посилення тісних зв'язків, які розвиваються між Китаєм і Росією в останні роки.

Ми бачимо, як Китай і Росія зближуються у військовій сфері — спільні навчання, спільне патрулювання, військово-морське та повітряне патрулювання — в економічній сфері, а також у політичній та дипломатичній сфері. Тож зустріч у Москві є частиною тієї моделі, коли Китай і Росія все тісніше співпрацюють і будують все міцніше й міцніше партнерство, — сказав Столтенберг.

Що відомо про візит Сі Цзіньпіна в Москву

20 березня до Москви прибув президент Китаю Сі Цзіньпін. Він планує провести у РФ три дні й зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що зустріч відбудеться "віч-на-віч” та продовжиться за неформальним обідом.

Офіційна частина візиту розпочалася сьогодні, 21 березня.

Візит відбувається на тлі повідомлень західних розвідок, що Китай може надати РФ військову допомогу у війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?