Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут — посадовець НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут — посадовець НАТО

Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут — посадовець НАТО
Джерело:  online.ua

У ході нинішньої військової кампанії в Бахмуті російські військовослужбовці зазнають значних втрат, які досягають 1500 осіб щодня.

Джерело: The Gardian

Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут

В даний час на Бахмутському напрямку Росія щодня втрачає від 1200 до 1500 своїх військовослужбовців, при цьому співвідношення загиблих до поранених становить один до трьох.

Росія втрачає 1200, 1300 і навіть 1500 солдатів на день під час поточного наступу, в основному в Бахмуті. Співвідношення вбитих і поранених складає один до трьох, - заявив він.

Згідно з заявою представника НАТО, у боях, у яких щодня витрачається кілька тисяч снарядів з обох боків, Україна зазнає значно менших втрат, ніж Росія.

Представник НАТО також заявив, що наразі невідомо, як довго триватиме бій за Бахмут. На лінії фронту в місті, яке перетворилося на "зону вбивства", тривають напружені та похмурі бої.

Чому ЗСУ не відступають з Бахмута

Іноземні експерти звертають увагу на те, що боротьба за Бахмут стала для України стратегічно важливою через склад російських сил, які дислокуються в районі міста.

Згідно з даними деяких західних ЗМІ, Збройні сили України витрачають елітні війська і дефіцитне обладнання в основному на новобранців Групи "Вагнера", які є "гарматним м’ясом".

Американські аналітики згодні з цим припущенням. Вони також зазначають, що резерв російських в’язнів, придатних для бойових дій, не є безмежним, і ліквідація десятків тисяч із них у Бахмуті означає, що їх не використають для більш важливих боїв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?