Росія свідомо вчиняє воєнні злочини в Херсонській області — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія свідомо вчиняє воєнні злочини в Херсонській області — Зеленський

Росія свідомо вчиняє воєнні злочини в Херсонській області — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність світовій спільноті звернути увагу на скоєння армією РФ воєнних злочинів на території Херсонської області.

Джерело: Facebook ОП

Росія свідомо вчиняє воєнні злочини в Україні  

Президент підкреслив, що на окупованих територіях Херсонської області підтоплень внаслідок підриву Каховської ГЕС зазнали близько 10 населених пунктів, з яких не здійснюється евакуація жителів.

Люди другу добу - на дахах, у водяній пастці, без питної води, без їжі та медичної допомоги. Скільки там загиблих та постраждалих - ми поки що не знаємо, - зазначив Зеленський.

Він вважає, що наразі максимальну світову увагу необхідно привернути до подій на півдні України.

Усе це, із чим ми зіткнулися, є свідомим злочином окупанта. Багато питань про те, що сталося. Але це сталося на окупованій території. Але ми ще минулого року попереджали про мінування окупантами дамби та інших споруд станції. Але російські війська зараз обстрілюють райони, де триває евакуація. Очевидно, що це саме Росія зацікавлена в катастрофі, - наголосив президент.

Що відомо про наслідки підриву армією РФ Каховської ГЕС 

За інформацією керівниці департаменту економічної дипломатії МЗС Олександри Василенко, підрив Каховської ГЕС має стати основою для санкцій ЄС та світу проти атомної галузі РФ.

Василенко нагадала, що після вибуху Каховської ГЕС Україна закликала країни ЄС та G7 терміново розглянути санкції проти російської ракетобудівної індустрії та атомної галузі.

Підрив Каховської ГЕС - це прямий індикатор того, що порушено систему безпеки одного з найбільших українських ядерних об'єктів, Запорізької атомної станції… Тому цей діалог ведеться, - наголосила Василенко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?