Росія все більше втрачає ініціативу у війні проти України — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія все більше втрачає ініціативу у війні проти України — розвідка Британії

Росія все більше втрачає ініціативу у війні проти України — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

За словами британської розвідки з початку травня РФ все більше поступається ініціативою на полі бої, реагуючи на дії України, а не просуваючись до власних військових цілей.

Джерело: Міноборони Британії

РФ поступається ініціативою у війні

Розвідка Британії повідомляє, що з початку травня Росія дедалі більше поступається ініціативою у війні та реагує на дії України, а не активно просувається до власних військових цілей.

Протягом травня 2023 року Росія 20 ночей завдавала односторонніх ударів безпілотними літальними апаратами та крилатими ракетами глибоко в Україні, - йдеться в повідомленні.

Проте Росія досягла мало успіху у досягненні своїх ймовірних цілях нейтралізації вдосконаленої протиповітряної оборони України та знищення українських сил контратаки.

РФ намагається розмістити резерви перед контрнаступом ЗСУ

На місцях Росія передислокувала сили, щоб реагувати на партизанські атаки всередині західної Росії.

В оперативному плані російські командири, ймовірно, намагаються сформувати резервні сили та розмістити їх там, де, на їх думку, відбудеться українська контратака.

Проте, за словами британської розвідки, цьому, ймовірно, заважає те, що сили, не задіяні раніше у боях, були направлені на заповнення прогалин на лінії фронту навколо Бахмута.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?