Росія заявила про непричетність до удару по Одесі — Міноборони Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія заявила про непричетність до удару по Одесі — Міноборони Туреччини

Росія заявила про непричетність до удару по Одесі — Міноборони Туреччини
Джерело:  online.ua

Росія заявила, що не має стосунку до ракетного удару по Одеському порту. Про це заявив міністр оборони Туреччини.

Джерело: міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар

РФ заперечила причетність до удару по Одесі

Ми отримали інформацію, що стався ракетний удар, а потім поговорили з міністром оборони України Олексієм Резніковим і міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим по телефону. Там була ракетна атака. Вони заявили, що одна з ракет потрапила в один із силосів, а інша впала в районі поблизу силосу, але це не матиме жодного впливу на вантажопідйомність та діяльність там може продовжуватися.

Він також сказав, що провів перемовини з РФ.

Росіяни сказали нам, що вони не мають абсолютно ніякого відношення до цієї атаки і що вони дуже уважно і детально вивчають це питання. Те, що такий інцидент стався відразу після угоди, нас дуже занепокоїло. Ми також стурбовані цим. Проте ми продовжуємо виконувати свої обов’язки в рамках домовленості, яку ми досягли, угоди, яку ми там уклали вчора.

Фото — agropolit.com

Міністр додав, що вся світова спільнота також очікує якнайшвидшого початку впровадження угоди.

Ми сподіваємось і бажаємо, щоб ці та подібні заходи були розпочаті якомога швидше, і бажаємо, щоб робота тривала так, як зазначено в угоді, — підсумував Акар.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія.

Зранку 23 липня російські війська завдали ракетного удару про Одеському порту крилатими ракетами типу "Калібр".

Міністр інфраструктури зазначив, що Україна продовжить підготовку до запуску експорту аграрної продукції через Чорне море.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?