Росія збільшила кількість вильотів авіації довкола України
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія збільшила кількість вильотів авіації довкола України

Росія збільшила кількість вильотів авіації довкола України
Джерело:  online.ua

Війська РФ збільшили кількість вильотів штурмовиків: Су-25, ударних вертольотів Мі-24, а також вертольотів Ка-52 із прилеглих до України територій Білорусі, Росії та окупованого Росією Криму.

Джерело: брифінг речника командування повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната

Росіяни активізували діяльність на новому аеродромі в Криму

Повітряні сили України продовжують свої заходи захисту повітряного простору України. Авіація противника наразі не залітає в зону дії нашої протиповітряної оборони. Але разом з тим ми фіксуємо авіаційну діяльність ворога: за добу це приблизно півтори сотні літаковильотів окупантів із прилеглих до України територій Білорусії, Росії і окупованого Криму, - сказав Ігнат.

За його словами, авіацію активізували на аеродромі "Бельбек" поблизу Севастополя. Це пояснюється ситуацією після вибухів на аеродромі в Саках звідки злітала тактична авіація РФ.

Повітряні Сили спостерігають зменшення активності російської авіації впродовж 3-4 діб.

Наразі навколо України літає близько 430 літаків РФ, кількість вертольотів виросла — їх близько 360.

Сили оборони України вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогодні дещо менше – близько 430 знаходиться зараз навколо українських кордонів на різних аеродромах Білорусі, Росії, тимчасово окупованого Криму. Але угруповання вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України, - сказав він.

Він зазначив, що росіяни частіше використовують штурмову авіацію і бойові вертольоти для підтримки наземних військ.

Ігнат також зазначив, що є певні дані розвідки, що противник нарощує свої сили на території Білорусі.

Це, зокрема, йде і політична складова – погрожувати як Україні, так і заходу. Загроза є і була постійно, адже Росія з перших днів війни використовувала Білорусь задля нанесення ударів звідти по території різним ракетним озброєнням. Безумовно, потрібно готуватися до всього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?