Росія збільшила постачання нафти морем. Показники перевищили кінець 2022 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія збільшила постачання нафти морем. Показники перевищили кінець 2022 року

Росія збільшила постачання нафти морем. Показники перевищили кінець 2022 року
Джерело:  online.ua

Росія заявляє, що скоротила обсяги експорту нафти до інших країн, проте потоки російської сирої нафти на міжнародні ринки все ще не демонструють жодних ознак скорочення видобутку.

Джерело: Bloomberg

Росія обіцяла скоротити видобуток нафти

Морські поставки російської нафти зростають шостий тиждень поспіль в період до 19 травня. Зараз вони наблизилися до 4 млн барелів на добу. Порівняно з першим тижнем квітня, показники збільшилися на 15%.

Видання додає, що обсяги поставок в Азію також піднялися до нового піку, оскільки майже вся нафта з РФ експортується до Китаю та Індії.

У березні Росія пообіцяла скоротити видобуток нафти на 500 тис барелів на день у відповідь на санкції Заходу та обмеження цін на її експорт нафти.

Згодом ці скорочення було продовжено на решту року відповідно до добровільних скорочень, зроблених кількома російськими партнерами по ОПЕК+.

Всі наші дії, в тому числі пов'язані з добровільним скороченням виробництва, пов'язані з необхідністю підтримувати певну ціну кон’юнктури на світових ринках у контакті з нашими партнерами по ОПЕК+, - заявив російський диктатор Володимир Путін на нараді зі своїм урядом 17 травня.

Росія посилила експорт нафти, попри обіцянки

Однак, як пише видання, є мало доказів того, що скорочення було здійснено, як було обіцяно.

Потоки сирої нафти на міжнародні ринки продовжують зростати і зараз більш ніж на 1,2 мільйона барелів на день перевищують показники наприкінці минулого року, - пише агенство.

Незважаючи на зростання потоків сирої нафти з країни, обмеження «Групи семи» на ціни російської нафти успішно перекриває доступ країни до нафтодоларів, згідно з даними Міністерства фінансів США, після того, як Москва визнала «проблеми» з державними доходами.

Обсяг нафти на суднах, що прямують до Китаю, Індії, Туреччини і танкерів, які не називають свій кінцевий пункт призначення, за останні 4 тижні зріс до максимальних з початку 2022 року 3,81 млн барелів на добу.

В середньому з 22 квітня до 19 травня поставки сирої найти з РФ в країни Європи скоротилися до 63 тис барелів на добу. Нафту з РФ морем отримувала лише Болгарія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?