Росія збирається посилити боротьбу з "іноземними агентами" — британська розвідка
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія збирається посилити боротьбу з "іноземними агентами" — британська розвідка

Росія збирається посилити боротьбу з "іноземними агентами" — британська розвідка
Джерело:  online.ua

У розвідці Великої Британії зазначають, що Росія збирається розширити репресивні повноваження над росіянами, які можуть опиратися режиму, оскільки з 1 грудня набудуть чинності поправки до "Закону про іноземних агентів" 2012 року, схвалені президентом РФ Володимиром Путіним у липні 2022 року. Це спрямовано на придушення інакомислення в РФ.

Джерело: Міноборони Британії

РФ посилює репресивні заходи в країні

У розвідці зазначають, що така тенденція почалася після повернення Путіна на посаду президента в 2012 році й різко посилилася після вторгнення в Україну.

Кремль, ймовірно, діє на попередження, щоб запобігти зростанню внутрішнього інакомислення, оскільки конфлікт залишається невирішеним і все більше впливає на повсякденне життя росіян, - йдеться в повідомленні.

У липні 2022 року президент Росії Володимир Путін схвалив поправки до "Закону про іноземних агентів" 2012 року, який широко використовувався для репресій проти опонентів режиму. Планується, що нові заходи набудуть чинності 1 грудня 2022 року.

Закон 2012 року визначив "іноземних агентів" як осіб або організації, які отримали фінансову підтримку з-за кордону. Поправки розширять визначення на ті, які просто перебувають під невизначеним «впливом або тиском» іноземних гравців.

Міністерство юстиції також матиме повноваження публікувати особисті дані та адреси визначених "іноземних агентів", майже напевно створюючи для них ризик переслідувань.

Раніше британська розвідка повідомляла, що протягом останніх 3 місяців російські військові фактично припинили розгортання батальйонно-тактичних груп.

Протягом останніх 10 років стратегія розгортання батальйонно-тактичними групами відігравала важливу роль у військовій доктрині армії РФ.

Проте у цій концепції були виявлені значні недоліки після початку війни проти України. Серед них те, що невелика кількість бойової піхоти БТГ часто виявлялася недостатньою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?