Росія збирається розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія збирається розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю

Росія збирається розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю
Джерело:  online.ua

Президент держави-агресора Володимир Путін підтвердив передачу Лукашенка одного ОТРК "Іскандер" - потенційних носіїв ядерної зброї.

Джерело: росЗМІ

Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі

Президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю розповів, що 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов'язань за ДСНО.

За словами Путіна, приводом для такого кроку стала заява Великої Британії про постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном.

Ми в принципі робимо все, що вони (Захід) робили десятиліттями. Вони мають (носії ядерної зброї) в певних країнах, готують екіпажі до цих носіїв. Саме це ми збираємося робити, саме про це Олександр Григорович попросив, - сказав Путін.

Також він наголосив, що про це його нібито попросив самопроголошений президент Республіки Олександр Лукашенко.

Ми вже передали в Білорусь наш відомий, дуже ефективний комплекс "Іскандер", він теж може бути носієм. З 3 квітня приступаємо до навчання екіпажу, - підтвердив очільник Кремля.

Путін також заявив, що Росії є чим відповісти на снаряди зі збідненим ураном.

Повинен сказати, що Росії, звичайно, є чим відповісти. У нас, без перебільшення, сотні тисяч, саме сотні тисяч, таких снарядів. Ми їх поки що не застосовуємо, - сказав президент країни-агресора.

Ядерний удар Росії по Україні залишається вкрай малоймовірним

Військовий експерт Роман Світан звертає увагу на те, що у РФ та США майже однакова кількість ядерних боєголовок — йдеться про приблизно 1500.

За словами експерта, немає сенсу примножувати цю кількість, адже їх достатньо, щоб повністю знищити нашу планету.

Саме тому кількість боєголовок уже не має значення. Будь-якій країні вистачить сотні ядерних боєприпасів, щоб на неї ніхто ніколи не напав. 1500 — це набагато більше, ніж потрібно. Ніхто використовувати ядерну зброю не буде, оскільки це підштовхне інші країни до ядерних ударів по РФ.

Окрім того, Роман Світан прогнозує, що ядерні країни, які наразі керують цими процесами, вони не дадуть Путіну можливості скористатися ядерною зброєю, зокрема й щоб не втратити контроль над важелями світової безпеки.

Читайте також: 

  • Експерт оцінив ймовірність удару Росії по ЗСУ ядерною зброєю

  • Іран може створити ядерну бомбу за кілька місяців — генерал Міллі

  • КНДР заявила про випробування здатного нести ядерну зброю підводного дрона

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?