Росіяни готувалися до теракту перед підривом Каховської ГЕС — The Insider
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни готувалися до теракту перед підривом Каховської ГЕС — The Insider

Росіяни готувалися до теракту перед підривом Каховської ГЕС — The Insider
Джерело:  online.ua

За тиждень до вибуху на Каховській ГЕС влада Росії дозволила не розслідувати аварії на небезпечних об'єктах, які сталися внаслідок «військових дій» і терактів, у тому числі на окупованих територіях, які Росія вважає своїми. Документ від 30 травня було опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Джерело: The Insider

Росіяни готувалися до теракту перед підривом Каховської ГЕС

Постанова, підписана головою російського уряду Михайлом Мішустіним, набула чинності з дня її опублікування, тобто з 31 травня.
Так, у постанові уряду № 873 «Про особливості застосування на територіях ДНР, ЛНР, Запорізької області та Херсонської області положень законодавства Російської Федерації у сферах промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів та забезпечення безпеки гідротехнічних споруд» є останній, десятий пункт про аварії.

Згідно з ним, «до 1 січня 2028 року технічне розслідування аварій на небезпечних виробничих об'єктах та аварій гідротехнічних споруд, що сталися внаслідок військових дій, диверсій та терористичних актів, не проводиться».

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Вранці 6 червня українське оперативне командування «Південь» заявило, що російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Окупаційна влада Нової Каховки повідомила, що близько другої години ночі були удари по Каховській ГЕС, проте з чийого боку — не уточнювалося.

На Херсонщині триває евакуація із сіл Миколаївка, Ольгівка, Лево, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровський, Садовий, та частково місто Херсон — острів Корабел.
Станом на 07:30 повністю або частково затоплено такі населені пункти: Тягинка, Львів, Одрадокам'янка Бериславського району, Іванівка, Микільське Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсон Херсонського району.
Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль повідомив, що є загроза затоплення у 80 населених пунктах Херсонщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?