Росіяни готують масштабну мобілізацію українських чоловіків у Запорізькій області
Категорія
Політика
Дата публікації

Росіяни готують масштабну мобілізацію українських чоловіків у Запорізькій області

Росіяни готують масштабну мобілізацію українських чоловіків у Запорізькій області
Джерело:  online.ua

Російські окупанти на тимчасово окупованій території Запорізької області планують повномасштабну мобілізацію українських чоловіків до своєї армії.

Джерело: Telegram міського голови Мелітополя Івана Федорова.

Війська РФ готують повномасштабну мобілізацію українських чоловіків до армії РФ

Уже протягом двох днів на блокпості у Василівці російські військові не випускають у сторону Запоріжжя чоловіків, у яких або немає військового квитка, або є військовий квиток, який підтверджує придатність до служби - зазначає Федоров

За його словами, окупанти призначили «наглядача» над тюрмами тимчасово окупованих територій Запорізької області:

Завдання рашистів - завербувати ув’язнених до військових угрупувань рфії. Зрозуміло, що ворог збирається використовувати наших чоловіків в якості гарматного м’яса на першій лінії фронту.

Міський голова Мелітополя додав, що існують 2 альтернативні шляхи евакуації — у сторону Грузії та до європейських країн за маршрутом Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ або через Крим.

Нагадаємо, армія РФ уже готується до колосальних втрат серед мобілізованих росіян, тому російська влада має намір узимку стабілізувати фронт в Україні, а навесні відновити активні бойові дії.

За інформацією голови Запорізької ОВА Олександра Старуха, окупанти не припиняють обстрілювати міста та села області. За минулу добу росіяни здійснили 88 обстрілів, 33 з яких по 7 громадам області, зафіксовано 18 руйнувань. Вчора ворожий вогонь у Гуляйполі забрав життя людини, ще троє отримали поранення.

Голова Запорізької ОВА додав, що усе меншій кількості людей вдається виїхати із захопленої території Запорізької області. За останній тиждень покинути Запоріжчину змогли лише 438 осіб, із яких 67 діти. За минулу добу виїхало лише 29 осіб, з яких 2 дитини. Із Запоріжжя щоденно відправляються близько 800 людей у більш безпечні регіони країни, або за кордон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?