Росіяни намагаються оточити Бахмут — карта боїв від ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни намагаються оточити Бахмут — карта боїв від ISW

Росіяни намагаються оточити Бахмут — карта боїв від ISW
Джерело:  online.ua

За словами представників Інституту вивчення війни, на Добасі тривають активні боїв: російські загарбники намагаються оточити Бахмут, українські воїни активно атакують на лінії Сватове – Кремінна. ISW також оприлюднив карти ведення боїв у цьому регіоні.

Джерело: ISW

Що відбувається зараз на Донбасі - пояснення аналітиків

Згідно з даними іноземних експертів, російські війська продовжують поступово просуватися в районі Бахмута, однак досі не змогли оточити місто.

Окупанти також не зупиняють наступ в районі Авдіївка-Донецька. Також вказано, що штурмові групи ворога намагаються прорватися вглиб українських позицій.

Іноземні аналітики озвучили прищення, що ЗСУ, цілком можливо, завдали ударів по двох російських стратегічних авіабазах 5 грудня, завдавши їм незначної шкоди. Ба більше, Україна продемонструвала здатність вражати російські тилові райони, а також зривати кампаніюворога із завдання ударів по українській інфраструктурі.

За словами експертів, це спровокувало паніку у російській блогерській спільноті, яка почала стверджувати, що "Москва перебуває під загрозою з української території".

Російсько-терористичні війська продовжували обороняти свої позиції на лінії Сватове – Кремінна від українських атак. Окупанти продовжували поступово просуватися в районі Бахмута, але ще не оточили місто, і проводили наступальні операції в районі Авдіївки – Донецька. Українські джерела повідомляють, що невеликі російські штурмові групи чисельністю 15-20 осіб намагаються прорватися вглиб українських позицій, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?