Росії бракує сил для контролю окупованого Херсона — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Росії бракує сил для контролю окупованого Херсона — CNN

Росії бракує сил для контролю окупованого Херсона — CNN
Джерело:  online.ua

На переконання американських чиновників, армії РФ наразі бракує кількості сил, щоб повністю контролювати окуповану її солдатами територію Херсонської області.

Джерело:  CNN  із посиланням на своїх інсайдерів

РФ не вистачає сил для контролю окупованого Херсона — CNN

Анонімні джерела ЗМІ нагадують про декілька інцидентів останніх тижнів, пов’язаних із замахами на життя колаборантів. Розвідка США вважає це доказом "зростання партизанської діяльності на півдні України".

На думку опитаних CNN посадовців, відволікання частини російських військ із Херсонського на Донбаський напрямок створив для партизанів вікно можливостей для нападів на колаборантів, а для українських сил – час для контрнаступу, - йдеться в повідомленні.

Фото - facebook.com

Американські чиновники звертають увагу на те, що рух спротиву на окупованій Херсонщині поки не переріс в організований, і скептично ставляться щодо його перспектив, однак вони також зазначають, що в довгостроковій перспективі він може призвести до масових повстань серед українського населення.

Однією з причин невдач російських військових американські посадовці називають пріоритизацію військової кампанії на шкоду налагодженню цивільного життя на окупованих територіях, - пише медіа.

Як уже згадувалося раніше, місяць тому британські розвідники висловили припущення, що офіційна Москва, цілком ймовірно, буде стверджувати про окупацію Херсона як про свідчення покращення управління і рівня життя українського народу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?