Російська влада уже збирає "тіньовий флот" зі старих танкерів — Financial Times
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російська влада уже збирає "тіньовий флот" зі старих танкерів — Financial Times

Російська влада уже збирає "тіньовий флот" зі старих танкерів — Financial Times
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, російська влада почала активно скуповувати старі нафтові танкери, щоб продавати свою сировину по всьому світу попри санкції міжнародної спільноти.

Джерело:  Financial Times

РФ скуповує старі танкери з метою уникнення санкцій

Згідно з даними суднового брокера Braemar та енергетичної консалтингової компанії Rystad, протягом 2022 року команда російського диктатора Володимира Путіна уже встигла створити "тіньовий флот" із більш ніж сотні старих танкерів. Офіційна Москва має намір збувати свою нафту частіше, ніж у минулому, відправляючи її в інші регіони світу.

За словами пердставника брокерської компанії Braemar, вік суден здебільшого становить 12-15 років, і найближчими роками вони були б списані на металобрухт.

Ймовірними пунктами призначення є такі країни, як КНР та Індія. Як відомо, влада цих країн досі не зайняла публічну позицію щодо обмеження цін на російську нафту.

Що важливо розуміти, деякі з танкерів приходять з таких країн як Іран або Венесуела, які також опинилися під санкціями Заходу. Раніше ФРН та інші члени Євросоюзу були одними з основних покупців російської сировини.

Що відомо про рішення ЄС, G7 та Австралії щодо російської нафти

В результаті досягнення домовленості між усіма членами ЄС, членами "Великої сімки", а також Австралією(разом — "Коаліція за обмеження ціни") було ухвалено обмеження ціни на нафту, що постачається морським транспортом з Росії, на рівні 60 доларів за барель.

Президент України Володимир Зеленський відверто зізнався, що розчарований рішенням щодо граничної ціни на російську нафту. Глава держави наголосив, що ця ціна могла б бути вдвічі нижчою, а також дорікнув західним лідерам, які зайняли слабку позицію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?