Російське сміття у космосі зірвало операцію NASA на МКС
Категорія
Світ
Дата публікації

Російське сміття у космосі зірвало операцію NASA на МКС

Російське сміття у космосі зірвало операцію NASA на МКС
Джерело:  online.ua

NASA вимушене було скасувати вихід астронавтів на МКС у відкритий космос через космічне сміття, залишене РФ.

Джерело:  Space

Як російське космічне сміття завадило виходу астронавтів у космос

За інформацією видання, астронавти Френк Рубіо та Джош Кассада, які перебувають у складі місії NASA на МКС, мали вийти у відкритий космос та встановити сонячні батареї.

Однак на початку операції в NASA наказали астронавтам припинити підготовку до виходу у космос.

З'ясувалося, що у момент виходу до МКС наблизились уламки російської ракети завширшки 3,35 метра. Металобрухт використовували на ракетах-носіях "Союз" і "Зеніт".

За словами речника NASA з управління польотами в Космічному центрі Джонсона Дена Хуота, уламки могли наблизитися до МКС на критичну відстань – 400 метрів.

Наразі ж NASA шукає нові можливості, щоб відправити астронавтів у відкритий космос.

Між тим, за  інформацією Bloomberg, після 10 місяців повномасштабної агресії проти України фінансові фірми з Казахстану скуповують  російський державний борг у інвесторів, які через санкції не можуть покинути російський ринок.

За інформацією видання, держборг викуповується зі значним дисконтом. Борг реєструється в казахстанському кліринговому центрі, що дозволяє покупцям отримувати купонний дохід і основну суму боргу.

Як зазначається в матеріалі, таким чином фірми Казахстану отримують швидкий прибуток для себе і клієнтів в той час, як деякі міжнародні інвестори залишаються власниками боргу на мільярди рублів. Через обмеження, накладені на РФ і самою Росією, іноземці не можуть отримати купонні доходи і основну суму боргу за паперами, але всередині країни місцеві інвестори можуть отримувати платежі.

Центральний депозитарій Казахстану повідомив про різке збільшення кількості зареєстрованих єврооблігацій і ОФЗ, випущених Міністерством фінансів Росії. Загальна кількість зросла до 42 станом на 1 листопада. Найшвидше зростання відбулося у вересні, коли кількість реєстрацій зросла до 33 з 13.

Багато іноземних інвесторів з рублевими суверенними облігаціями тепер залишилися з паперами, за якими вони не можуть отримати доступ до платежів за межами Росії. Перепродаж таких облігацій означає, що іноземці можуть повернути принаймні деяку вартість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?