Російські чиновники вирішили таємно боротися з "кухарем Путіна" Пригожиним
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські чиновники вирішили таємно боротися з "кухарем Путіна" Пригожиним

Російські чиновники вирішили таємно боротися з "кухарем Путіна" Пригожиним
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися аналітикам із Інституту вивчення війни (ISW), наразі чиновники у Росії роблять все можливе, щоб суттєво послабити вплив фінансиста групи "Вагнера" і так званого "кухаря Путіна" Євгена Пригожина.

Джерело:  ISW

Чиновники РФ хочу послабити вплив кухаря Путіна Пригожина

Згідно з останніми даними іноземних експертів, російські офіційні особи намагаються сприяти існуючим паралельним військовим структурам Кадирова і зусиллям Саркісяна зі створення приватної військової компанії для протидії зростаючому впливу Пригожина.

Зокрема, російські чиновники призначили пов'язаного з колишнім президентом України і вигнанцем Віктором Януковичем прокремлівського бізнесмена Армена Саркісяна новим адміністратором в'язниць на окупованих Росією територіях України, і Саркісян має намір використати цю роль для створення нової "приватної військової компанії", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вдалося дізнатися, що ПВК "Вагнера" продовжує активно формувати нові військові структури в Бєлгородській і Курській областях.

За словами представників ISW, на Мелітопольщині кадирівці викрадають людей та змушують їх копати траншеї.

Американські аналітики звертають увагу на те, що воєнізовані формування скандального очільника Чечні Рамзана Кадирова і керівника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина формувалися з метою придушення протестів та мітингів у РФ, однак пізніше їх застосували у війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?