Російські командири сперечаються щодо стратегії війни та скаржаться на накази Путіна — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські командири сперечаються щодо стратегії війни та скаржаться на накази Путіна — ЗМІ

Російські командири сперечаються щодо стратегії війни та скаржаться на накази Путіна — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Російські військові командири сперечаються щодо відповіді на контрнаступ України, а генеральська верхівка навіть критикує прямі укази російського президента Володимира Путіна щодо бойових дій.

Джерело: CNN

Серед генералів РФ немає згоди що війни проти України

Два джерела, знайомі з американською та західною розвідками, повідомили, що російський президент Володимир Путін сам дає вказівки безпосередньо генералам на місцях, - це вкрай незвичайна тактика управління в сучасній армії, яка, за словами цих джерел, натякає на нефункціональну командну структуру, яка переслідує війну Росії з самого початку.

Як повідомило одне з джерел, розвідувальні перехоплення свідчать, що російські офіцери сперечалися між собою та скаржилися друзям і родичам удома на рішення, які приймаються в Москві.

Крім того, існують значні розбіжності щодо стратегії між військовими лідерами, які намагаються домовитися про те, на чому зосередити свої зусилля для зміцнення оборонних ліній, - повідомили численні джерела, знайомі з американською розвідкою.

Міністерство оборони Росії стверджує, що воно передислокує сили в напрямку Харкова на північному сході, де Україна досягла найбільших успіхів, але американські та західні джерела стверджують, що основна частина російських військ все ще залишається на півдні, де також Україна розгорнула наступальні дії навколо Херсона.

За словами російських військових аналітиків, незрозуміло, чи мобілізація вплине на оперативні зміни на полі бою чи просто продовжить тривалість війни, не змінивши її результат.

Офіційні особи Кремля та експерти з державних ЗМІ гарячково обговорювали причини провалу в Харкові, і в типовій манері Кремль, схоже, намагається перекласти провину з Путіна на російську армію, - сказав високопоставлений чиновник НАТО.

У відповідь на невдачі на полі бою вже відбулася перестановка військового керівництва – за словами джерел, російська командна структура стала ще більш заплутаною, ніж була раніше.

Командир, який керував більшістю підрозділів у Харківській області, перебував на посту лише 15 днів і тепер його звільнено з посади, сказав представник НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?