Російські окупанти змусили до участі у псевдореферендумі лише 20% мешканців Мелітополя
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти змусили до участі у псевдореферендумі лише 20% мешканців Мелітополя

Російські окупанти змусили до участі у псевдореферендумі лише 20% мешканців Мелітополя
Джерело:  online.ua

У тимчасово окупованому Мелітополі, де залишилося менше 60 тис жителів, російські загарбники змогли змусити до участі у псевдореферендумі лише 20% населення.

Джерело: мер Мелітополя Іван Федоров

Росіяни не можуть примусити Мелітополь голосувати у псевдореферендумі

Менше ніж 60 тисяч зі 150-тисячного населення зараз знаходяться на території тимчасово окупованого Мелітополя і є заручниками Росії. Третій день окупанти намагаються зробити цей фарс у вигляді референдуму, нічого їм не вдається. Але це мало на що вплине, бо ми розуміємо, що результати вже намальовані, - сказав він.

Федоров додав, що за три дні (псевдореферендум триває з 23 вересня) росіянам удалося змусити до голосування лише 20% мешканців.

Але з тих 20% - лише 10% проголосували "за" підтримку РФ. Ми розуміємо, що вони проголосували не по своїй волі, а під тиском, під дулами автоматів, - розповів Федоров.

На думку мера, псевдореферендум є частиною інформаційної війни, мета якої - примусова мобілізація.

Нагадаємо, раніше начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич розповів, що колаборанти у супроводі російських військовослужбовців з автоматами обходять будинки жителів області, аби примусити їх брати участь у псевдореферендумі.

Багатьом з тих, хто відмовляється голосувати або голосує негативно, окупанти кажуть, що у них є 24 години, аби виїхати. Херсонцям, які взяли російські паспорти, вже вручають повістки про мобілізацію.

20 вересня ватажки терористичних угруповань ЛДНР та окупаційні адміністрації Херсонської і Запорізької областей оголосили, що "референдуми" про приєднання до Росії відбудуться 23-27 вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?