Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії

Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії
Джерело:  online.ua

Затриманому 4 вересня в Криму першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову Росія висунула підозру в диверсії. Таким чином Кремль мстится кримським татарам за участь в Кримській платформі.

Джерело: Facebook голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

“Після того, як шантаж і ультиматуми, що застосовувалися Кремлем напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи, з тріском провалилися, Москва приступила до виконання погроз по відношенню до її учасників.

Показові помсту і розправу вирішили розпочати з кримських татар, оскільки вони і так є заручниками в умовах тимчасово окупованого РФ Криму”, - заявив Чубаров в своєму дописі.

Чубаров зазначив, що Наріману Джелялову російськими окупантами висунуто підозру у вчиненні ним злочину, що підпадає під дію частини 1 статті 281 "Диверсія" УК РФ та передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

Крім Джелялова підозри за статтею 281 "Диверсія" КК РФ також пред'явлені двоюрідним братам Ахтемову Азізу і Ахтемову Асану.

"Відомо, що Наріман Джелялов відкинув висунуті йому російськими окупантам сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєнні ним злочину і відмовився сьогодні брати участь у будь-яких слідчих заходах", - написав голова Меджлісу.

Він додав, що завтра, 6 вересня, в Сімферополі відбудуться "суди" окупантів щодо визначення запобіжного заходу Наріману Джелялову, Ахтемову Азізу, Одаманову Ельдару, Ахтемову Асану та Усеїнову Шевкету.

Як повідомила на сторінці в Facebook український омбудсмен Людмила Денісова, окупаційні силові органи повідомили підозри в "диверсії" й іншим затриманим 3-4 вересня кримським татарам: Азізу Ахтемову, Асану Ахтемову, Ельдару Одаманову, Шевкету Усеїнову.

Репресії проти кримських татар

Нагадаємо, 3-4 вересня в анексованому Росією Криму співробітники ФСБ РФ затримали п’ятьох кримських татар. За інформацією правозахисників, їх затримали нібито у зв'язку з вибухом газопроводу в селі Перевальне Сімферопольського району.

Президент України Володимир Зеленський виступив з заявою щодо незаконного затримання кримських татар, в якій підкреслив, що Росія так реагує на початок роботи “Кримської платформи”

4 вересня Кримська правозахисна група оприлюднила заяву щодо затримань. У ній містяться вимога до Росії як держави-окупанта негайно звільнити незаконно затриманих і прохання до іноземних держав та міжнародних організацій ввести персональні санкції щодо осіб, причетних до проведення обшуків, затримань і викрадень кримчан.

Читайте також:

  • Зеленський висунув безапеляційну вимогу Путіну по Криму.

  • Окупанти Криму перейшли від погроз до дій проти учасників Кримської платформи.

  • В ЄС розповіли, що змінилося після саміту Кримської платформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?